کارت بازرگانی

 

کارت بازرگانی

مطابق ماده ۳ قانون صادرات و واردات هر شخص اعم از اشخاص حقیقی و حقوقی برای صادرات و واردات خود نیاز به داشتن کارت بازرگانی دارند، زیرا که تجارت در سطح بین المللی نیازمند اخذ کارت بازرگانی می باشد، این کارت از طریق اتاق بازرگانی ایران که در واقع این اتاق تشکلی است از تجار و بازرگانان که با هم در باره ی مسائل اقتصادی بازار رای زنی می کنند؛ با یکسری شرایط خاص اخذ خواهد شد.

کارت بازرگانی به هر ۲ صورت حقیقی و حقوقی (شرکتی)قابل اخذ می باشد که البته برای هر کدام مدارک و شرایط خاصی نیاز می باشد.

به شرط آن که کلیه شرایط برای هر دو شخص (حقیقی و حقوقی) مهیا باشد یعنی یک شخص نیاز به دو کارت بازرگانی دارد در واقع هم می تواند به عنوان مدیرعامل یک شرکت بازرگانی، کارت بازرگانی را اخذ کند و هم به عنوان یک شخص (حقیقی) یعنی یک تاجر نسبت به اخذ کارت بازرگانی اقدام نماید و در دو حالت قابل دریافت می باشد.
محدودیت های شرایط سنی: کلیه افراد بالای ۲۳ سال سن می توانند پس از گذراندن مراحل لازم (شرکت در کلاس های آموزش) و تکمیل مدارک در صورت داشتن شرایط لازم اقدام به اخذ کارت بازرگانی نمایند.

تعریف کارت بازرگانی:

اولین و مهم ترین تعریفی که می توان درباره ی کارت بازرگانی به آن اشاره کرد این است در واقع این کارت به منزله ی یک مجوزی است که به اشخاص دارنده ی آن اعم از شخص حقیقی یا شخص حقوقی پس از ( ثبت یک شرکت ) اجازه داده می شود به امر تجارت خارجی  که همان صادرات و واردات در سطح بین المللی است بپردازد.
براساس قوانین و مقرراتی که در حال حاضر در دست اجراست و تمامی کارت های بازرگانی طبق این قوانین و مقررات صادر می شوند،به لحاظ زمانی اعتبار کارت بازرگانی از تاریخ صدور یکسال می باشد که البته تمدید کارت بازرگانی نیز با ارائه مدارک لازم برای مدت مذکور انجام می گیرد، البته بین مدت یک تا پنج سال قابل تمدید می باشد.

فرآیند دریافت کارت بازرگانی (اخذ کارت بازرگانی)

به اصطلاح چجوری کارت بازرگانی بگیرم؟

ابتدا وارد سایت اتاق بازرگانی ایران میشویم.

سپس از قسمت عضویت و کارت بازرگانی قسمت ثبت نام جهت صدور کارت عضویت و بازرگانی را انتخاب میکنیم سپس پس از انتخاب گزینه ی مناسب  نسبت به ثبت درخواست صدور، تمدید یا تغییر کارت عضویت یا بازرگانی اقدام میکنیم .

جهت توضیح بیشتر باید به این نکته اشاره کنم که کارت بازرگانی بسیار معتبر است و اعتبار آن موارد بالا که توضیح داده شد را شامل می شود، اما در مورد کارت عضویت باید این آگاهی را داشته باشید که با اخذ این کارت هیچ اعتباری شامل حال شما جهت تجارت نخواهد شد و صرفا جهت عضویت در اتاق بازرگانی ایران کاربرد دارد.

کاربرد دیگر کارت عضویت اتاق بازرگانی ایران آن است که اگر شما قصد ثبت برندی را داشته باشید که نام منتخب برند شما غیر فارسی باشد (لاتین) برای ثبت آن باید کارت بازرگانی و یا کارت عضویت داشته باشید.

مراحل ثبت درخواست (اخذ کارت بازرگانی) به صورت زیر است:

  1. ثبت اطلاعات فردی که شامل اطلاعات هویتی می شود:
  • کپی برابر اصل شده ی شناسنامه
  • کپی برابر اصل شده ی کارت ملی
  • گواهی سوء پیشینه که از طریق

چاپ فرم های الکترونیکی مربوطه ، مراجعه به سازمان و اخذ گواهی های مورد نیاز

تکمیل اطلاعات پرونده و پس از اسکن تصویر مدارک، بارگذاری فایل های مربوطه

با ثبت درخواست و تایید نهایی، پرونده به صورت الکترونیکی برای اتاق مربوطه ارسال می گردد.

بررسی پرونده به صورت غیر حضوری انجام خواهد شد.

اصولا براي دريافت كارت بازرگاني مي توانيد از دو سايت مختلف اقدام كنيد كه اين سايت ها بر اساس روال قانوني جزو  سريع ترين راه ها براي دريافت كارت بازرگاني محسوب مي شود:

  • سامانه توسعه تجارت
  • سامانه اتاق بازرگاني

و شامل مراحل زير مي باشد كه گرد آوري شده است و به ترتيب زير آورده ايم بهترين كار اين است كه طبق مراحل عمل كنيد اما در صورتي كه پيش از آن با مشاورين حقوقي ثبت فردا تماس حاصل كنيد تا راهنمايي هاي لازم را دريافت كنيد  :

  1. در مرحله ي ابتدايي مي توانيد به سامانه ntsw.ir سري بزنيد و تقاضاي خود را وارد كنيد.
  2. در خواست به اين صورت است كه از طريق كد ژستي محل كسب و كار استعلام مربوطه گرفته مي شود،‌
  3. در اين شرايط بايد پرونده ي دارايي شخص جاري باشد …
  4. كد اقتصادي كه قرار است دريافت كنند به مرحله ي 45 (اجبارا) رسيده باشد.نكته مهم : اگر اين مراحل نباشد كار متوقف مي شود زيرا كه سايت مجوز ادامه ي مراحل را نخواهد داد.
  5. بعد از انجام مراحل قبل براي دارايي بايد شخص درخواست كننده دسته چك صيادي براي حساب جاري خود در مدت يك ساله داشته باشد.
  6. در اين مرحله مداركي نياز است كه مدير عامل بايد ارائه دهد اولين مدرك گواهي سوء پيشينه كه از طريق كد ملي استعلام مي شود به علاوه ي اجاره نامه اي كه كد رهگيري داشته باشد.
  7. دفاتر پلمپ شده به علاوه ي ثبت نام اظهار نامه در دفاتر بازرگاني نيز شامل مراحل بعدي خواهد شد.
  8. وقتی کلیه ی مراحل بالا عملی شد و تقاضا ثبت نهایی شد، کارشناس مربوطه بررسی خواهد کر و اگر هیچ مشکلی نباشد پرونده ی شما به سایت اتاق بازرگانی فرستاده می شود و مراحل بعدی ادامه می یابد، حال اگر شکلی پیش بیاید باید در اولین فرصت اصلاح گردد.
  9. وقتی در سامانه ی اتاق بازرگانی رفت باید یک سری فرم ها دریافت شود مثل فرم دال که همان فرم گواهی امضا است، فرم حساب بانکی ، فرم پولشویی است.
  10. بعد از کامل شدن فرم ها همان طور که می دانید برای گرفت کارت بازرگانی و عضو اتاق بازرگانی شدن کلاس هایی را به صورت آنلاین باید بگذرانید و رزرو این کلاس ها را 24 ساعت بعد از طریق سایت elearning.tccim.ir می توانید رزرو کلاس ها را انجام دهید.

چند نکته بسیار مهم درمورد ثبت درخواست کارت بازرگانی

  1. درصورت ناقص بودن پرونده، از طریق پیامک و پست الکترونیکی به اشخاص (حقیقی و حقوقی) اطلاع داده می شود تا با مراجعه مجدد به بررسی و تکمیل اطلاعات و مدارک خود در زمینه در یافت کارت بازرگانی بپردازند.
  2. درصورت کامل بودن پرونده، از طریق پیامک و پست الکترونیکی به اشخاص اطلاع داده می شود تا با در دست داشتن اصل مدارک، جهت تکمیل ثبت نام به اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی یا اتاق تعاون مربوطه مراجعه نمایند.
  3. تا زمانی که کارت بازرگانی شما صادر نشده است در واقع تحویل داده نشده اشخاص میتوانند با مراجعه مجدد از آخرین وضعیت درخواست خود ،
  • در اتاق بازرگانی
  • در اتاق تعاون
  • در سازمان صنعت، معدن و تجارت

در واقع اتاق های مربوطه مطلع شوند.

مدارک مورد نیاز جهت تشکیل پرونده صدور کارت بازرگانی اشخاص حقیقی (اخذ کارت بازرگانی)

تذکر ۱: از نکات مهم در اخذ کارت بازرگانی می توان به کارمندان تمام وقت دستگاههای دولتی اشاره کرد که نمی توانند کارت بازرگانی دریافت نمایند.

تذکر ۲: ارائه حداقل مدرک تحصیلی دیپلم الزامی است.(بدون داشتن دیپلم نمی توانید به هیچ عنوان کارت بازرگانی در یافت کنید.)
تذکر ۳: حضور متقاضی یانماینده قانونی(وکیل) او در مرحله برابراصل و تحویل کارت الزامی است.
تذکر ۴: برای هر واحد ملکی فقط یک کارت بازرگانی صادر می گردد.(اختصاصی)
تذکر ۵: حضور متقاضی در کلاسهای آموزشی براساس نوع مدرک تحصیلی پس از مراجعه به اتاق بازرگانی الزامی میباشد.
تذکر ۶: کلیه مدارک در محل اتاق بازرگانی برابر اصل می گردد.
تذکر ۷: متقاضیان محترم درانتخاب رشته فعالیتهای خاص درزمان تکمیل اطلاعات ثبت نامی از طریق سایت این اتاق دقت فرمایند که رشته های انتخاب شده در راستای نیازهای وارداتی آنان باشد زیرا تنها واردات در چهارچوب رشته های انتخابی امکان پذیر خواهد بود، البته برای صادرات کالا محدودیتی وجود ندارد

اصل اظهارنامه ثبت نام در دفاتر بازرگانی که به گواهی اداره ثبت شرکتها رسیده باشد.

اصل گواهی پلمپ دفاتر ، از اداره ثبت شرکتها

(برای دریافت اظهارنامه و گواهی   پلمپ_دفاتر به نزدیکترین دفتر پست و اداره ثبت شرکتها مراجعه فرمائید)

دانش آموختگان وزارت علوم مورد پذیرش می باشد .

تبصره : دارندگان پروانه بهره برداری صنعتی، کشاورزی، معدنی، خدمات فنی مهندسی وخدمات فناوری اطلاعات و ارتباطات  ICT ازمراجع ذیربط مشروط به انقضای دو سال از تاریخ صدور پروانه، ازارائه مدرک فوق معاف می باشند و ملزم به ارائه اصل مدرک تولید هستند .

اصل کارت پایان خدمت یا معافیت دائم برای آقایان ( شرط پایان خدمت برای دریافت کارت بازرگانی حذف شد )

تبصره : متقاضیانی که سن آنان ۵۵سال تمام باشد از ارائه پایان خدمت معاف می باشند .

داشتن حداقل سن ۲۳سال تماماصل گواهی بانک مبنی بر تایید حساب جاری وحسن اعتبار بانکی به نام متقاضی (فقط روی فرم الف قابل قبول است) با مهر امضای رئیس شعبه. (ضمنا حسابهای جاری شتاب مربوط به شهرستانها در صورتیکه روی فرم الف تایید شده باشد قابل قبول است). ضمنا حداقل یکسال از زمان افتتاح حساب گذشته باشد.

ارائه یکی از مدارک ذیل:
الف-اصل سند مالکیت شش دانگ به نام متقاضی، به آدرس دفتر کار (آدرس اظهارنامه)
ب- اصل اجاره نامه محضری معتبر به نام متقاضی ، برای محل کار و به آدرس دفتر کار (آدرس اظهارنامه)ج- اصل اجاره نامه بنگاه املاک دارای کد رهگیری به نام متقاضی ، برای محل کار و به آدرس دفتر کار (آدرس اظهارنامه)
مدرک تولیدی معتبر از یکی از وزارتخانه های تولیدی برای واحدهای تولیدی (صنوف تولیدی دارای پروانه کسب مشمول این بند نمی گردند)
ارائه کد اقتصادی جدید و یا ارائه تاییدیه پیش ثبت نام در سایت Tax.gov.ir و تعهد مبنی بر ارائه کد اقتصادی جدید پس از صدور.

چند نکته بسیار مهم در مورد تشکیل پرونده صدور کارت بازرگانی اشخاص حقیقی

تذکر ۱: کارمندان تمام وقت دستگاههای دولتی نمی توانند کارت بازرگانی دریافت نمایند.
تذکر ۲: ارائه حداقل مدرک تحصیلی دیپلم الزامی است.
تذکر ۳: حضور متقاضی یانماینده قانونی او در مرحله برابراصل و تحویل کارت الزامی است.
تذکر ۴: برای هر واحد ملکی فقط یک کارت بازرگانی صادر می گردد.
تذکر ۵: حضور متقاضی در کلاسهای آموزشی براساس نوع مدرک تحصیلی پس از مراجعه به اتاق الزامی میباشد.
تذکر ۶: کلیه مدارک در محل اتاق برابر اصل می گردد.
تذکر ۷: متقاضیان محترم درانتخاب رشته فعالیتهای خاص درزمان تکمیل اطلاعات ثبت نامی از طریق سایت این اتاق دقت فرمایند که رشته های انتخاب شده در راستای نیازهای وارداتی آنان باشد زیرا تنها واردات در چهارچوب رشته های انتخابی امکان پذیر خواهد بود وبرای صادرات کالا محدودیتی وجود ندارد.

لیست مراکز دریافت استعلام های کارت بازرگانی (فرآیند اخذ کارت بازرگانی)

در طی مراحل ثبت درخواست لازم است تا متناسب با نوع درخواست، فرم های گواهی از سامانه چاپ گرفته شده و جهت تایید به مراکز مربوطه به شرح زیر مراجعه شود:

  • برای دریافت گواهی عدم سوء پیشینه به نزدیک ترین دفتر پلیس+ ۱۰مراجعه نمایید.(البته درگواهی سوء پیشینه از طریق کارت ملی استعلام می گردد.)
  • برای دریافت گواهی ماده  ۱۸۶ قانون مالیات های مستقیم به حوزه مالیاتی محل کار (برای کارت های حقیقی) دفتر مرکزی (برای کارت های حقوقی) مراجعه نمایید.
  • برای تایید فرم حساب و حسن اعتبار بانکی (فرم الف) به بانکی که حساب جاری در آن دارید مراجعه نمایید.
  • برای تایید فرم تعهد و گواهی امضاء (فرم دال که توضیحی در آن مورد داد شده است) به یکی از دفاتر اسناد رسمی مراجعه نمایید.
  • برای دریافت مفاصا حساب بیمه تامین اجتماعی به شعبه بیمه محل کار(برای کارت های حقیقی) دفتر مرکزی (برای کارت های حقوقی) مراجعه نمایید.
  • برای دریافت اظهار نامه ثبت نام در دفاتر بازرگانی و گواهی پلمپ دفاتر به نزدیک ترین دفتر پست مراجعه و پس از دریافت دفاتر قانونی (دفتر روزنامه و کل) به اداره ثبت شرکت های محل مراجعه نمایید.
  • برای دریافت فرم پیش ثبت نام کد اقتصادی به سایت  Tax.gov.irمراجعه نمایید.
  • برای دریافت تایید صلاحیت مدیران خارجی (ویژه مدیرعاملان غیر ایرانی) به سفارتخانه متبوع مراجعه نمایید.

ضوابط آموزش متقاضیان کارت بازرگانی جدید (صدوری) اخذ کارت بازرگانی اعم از حقیقی و یا حقوقی

در اجرای تبصره  ۱جزء  ۱۱-۱-۲بند  ۲ماده  ۱۱آیین نامه اجرایی قانون مقررات صادرات و واردات و در راستای ارتقاء سطح علمی متقاضیان دریافت کارت بازرگانی جدید، کلاس های آموزشی برای متقاضیان اخذ این کارت ترتیب داده اند که حضور در دوره های آموزشی برای کلیه متقاضیانی که برای اولین بار اقدام به دریافت کارت بازرگانی می نمایند به شرح ذیل الزامی می باشد.

تذکر: چنانچه متقاضیان قبلا دوره های آموزشی با محتوا فوق الذکر را گذرانده باشند با ارائه گواهینامه مربوطه و تایید آن توسط اتاق بازرگانی کافی به مقصود خواهد بود.

در طی مراحل ثبت درخواست لازم است تا متناسب با نوع درخواست، فرم های گواهی از سامانه چاپ گرفته شده و جهت تایید به مراکز مربوطه به شرح زیر مراجعه شود:

  • برای دریافت گواهی عدم سوء پیشینه به نزدیک ترین دفتر پلیس+ ۱۰مراجعه نمایید.
  • برای دریافت گواهی ماده  ۱۸۶ قانون مالیات های مستقیم به حوزه مالیاتی محل کار (برای کارت های حقیقی) دفتر مرکزی (برای کارت های حقوقی) مراجعه نمایید.
  • برای تایید فرم حساب و حسن اعتبار بانکی (فرم الف) به بانکی که حساب جاری در آن دارید مراجعه نمایید.
  • برای تایید فرم تعهد و گواهی امضاء (فرم د) به یکی از دفاتر اسناد رسمی مراجعه نمایید.
  • برای دریافت مفاصا حساب بیمه تامین اجتماعی به شعبه بیمه محل کار(برای کارت های حقیقی) دفتر مرکزی (برای کارت های حقوقی) مراجعه نمایید.
  • برای دریافت اظهار نامه ثبت نام در دفاتر بازرگانی و گواهی پلمپ دفاتر به نزدیک ترین دفتر پست مراجعه و پس از دریافت دفاتر قانونی (دفتر روزنامه و کل) به اداره ثبت شرکت های محل مراجعه نمایید.
  • برای دریافت فرم پیش ثبت نام کد اقتصادی به سایت  Tax.gov.irمراجعه نمایید.
  • برای دریافت تایید صلاحیت مدیران خارجی (ویژه مدیرعاملان غیر ایرانی) به سفارتخانه متبوع مراجعه نمایید.

ضوابط آموزش متقاضیان کارت بازرگانی جدید (صدوری)  (اخذ کارت بازرگانی) اعم از حقیقی و یا حقوقی

در اجرای تبصره  ۱جزء  ۱۱-۱-۲بند  ۲ماده  ۱۱آیین نامه اجرایی قانون مقررات صادرات و واردات و در راستای ارتقاء سطح علمی متقاضیان دریافت کارت بازرگانی جدید، حضور در دوره های آموزشی برای کلیه متقاضیانی که برای اولین بار اقدام به دریافت کارت بازرگانی می نمایند به شرح ذیل الزامی می باشد.

مدرک تحصیلی

متقاضیان فارغ التحصیل از دانشگاه در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا در رشته های اقتصاد، مدیریت و بازرگانی و رشته های همانند به تشخیص اتاق می بایست در نشست توجیهی کارت بازرگانی به مدت  ۲ تا  ۳ ساعت شرکت نمایند.

متقاضیان اخذ کارت بازرگانی دارای مدرک دانشگاهی غیر مرتبط

متقاضیان فارغ التحصیل از دانشگاه در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا در رشته های غیر مرتبط با رشته های فوق می باشند، می بایست علاوه بر حضور در نشست توجیهی، در دوره های آموزشی تخصصی به مدت  ۸ساعت نیز شرکت نمایند.

متقاضیان اخذ کارت بازرگانی دارای مدرک تحصیلی دیپلم و یا فوق دیپلم

متقاضیانی که دارای مدرک تحصیلی دیپلم متوسطه از آموزش و پرورش و یا فوق دیپلم از دانشگاه می باشند می بایست در نشست توجیهی، در دوره های آموزشی تخصصی به مدت ۱۲ ساعت نیز شرکت نمایند.

محتوای دوره های آموزشی تخصصی

  1. مقررات صادرات و واردات
  2. قوانین و مقررات گمرک و ترخیص کالا
  3. مدیریت خرید، سفارشات خارجی، اعتبارات اسنادی و ایکوترمز

تذکر: چنانچه متقاضیان قبلا دوره های آموزشی با محتوا فوق الذکر را گذرانده باشند با ارائه گواهینامه مربوطه و تایید آن توسط اتاق کافی به مقصود خواهد بود.

سه در هزار درآمد مشمول مالیات و یک در هزار فروش سهم اتاق بازرگانی جهت تمدید کارت بازرگانی

شما موظف هستید مالیات خود را از طریق مراجع ذیربط پرداخت کنید که مدارک مورد نیاز جهت پرداخت سه درهزار درآمد مشمول مالیات  به شرح زیر می باشد:

اصل و تصویر برگ تشخیص یا قطعی سالهایی که به اتاق ارائه نگردیده است .

مدارک مورد نیاز جهت پرداخت یک درهزار فروش کالا و خدمات :

تصویر اظهارنامه های مالیات بر ارزش افزوده سالهای ۱۹۳۹-۱۹۳۲-۱۹۳۱ بر اساس ماده  ۷۷قانون برنامه پنجم توسعه، متقاضیان تمدید کارت بازرگانی مکلف هستند یک در هزار رقم فروش کالا و خدمات خود را به اتاق های بازرگانی و تعاون پرداخت نمایند.

مدارک مورد نیاز جهت پرداخت سه درهزار درآمد مشمول مالیات :

اصل و تصویر برگ تشخیص یا قطعی سالهایی که به اتاق ارائه نگردیده است .

مدارک مورد نیاز جهت پرداخت یک درهزار فروش کالا و خدمات :

تصویر اظهارنامه های مالیات بر ارزش افزوده سالهای ۱۹۳۹-۱۹۳۲-۱۹۳۱ بر اساس ماده  ۷۷قانون برنامه پنجم توسعه ، متقاضیان تمدید کارت بازرگانی مکلف هستند یک در هزار رقم فروش کالا و خدمات خود را به اتاق های بازرگانی و تعاون پرداخت نمایند.

تذکر1 : درراستای همکاری با فعالان اقتصادی کشور و دارندگان کارت بازرگانی فقط  %۹۱ از مبلغ یک در هزار فروش کالا و خدمات سال  ۱۹۳۱و  %10 از مبلغ مذکور متعلق به سالهای ۱۹۳۱و۱۹۳۲و ۱۹۳۹اخذ میگردد .

تذکر2 : ۹ محاسبه و پرداخت سه درهزار مالیات بردرآمد ویک درهزار فروش کالا و خدمات صرفاً از طریق امور مالی اتاق تهران امکانپذیر است.

دریافت جزییات لازم برای ثبت کارت بازرگانی و سایر خدمات

مدارک لازم جهت اخذ کارت بازرگان

گاهی حسن حساب بانکی و نداشتن چک برگشتی

در نظر داشته باشید کارت های بازرگانی به صورت یک ساله و ۵ ساله طبق سابقه بازرگان و یا تاجر مربوط صادر خواهند شد.

حق صدور و تمدید کارت عضویت اتاق و هزینه اخذ کارت بازرگانی

الف: هزینه حق صدورویاتمدید کارت.

ب : برای کارتهای بازرگانی (اخذ کارت بازرگانی) صدوری هزینه علاوه بر مبالغ تعیین شده دریافت خواهد شد.

تمدید کارت بازرگانی

تمدید کارت بازرگانی نیز از سوالات مهمی است که در این بخش به آن می پردازیم و سعی شده است حتی المقدور به تمامی نکات به صورت جزئی پرداخته شود.

ابتدای امر به تعریفی ساده از کارت بازرگانی پرداخته می شود تا با مفهوم آن آشنایی لازم را پیدا کنیدپس به این ترتیب کارت بازرگانی در ایران در واقع مجوزی است برای بازرگانان جهت واردات کالا به کشور و البته صادرات کالا در ایران فقط بازرگانانی که دارای این کارت باشند مجاز به این امر می باشند  و از مزیت هایی که می توان به آن اشاره کرد این است که تجار می توانند با این کارت جهت گشایش اعتبار در بانک بهره مند شوند.

همان طور که می دانید مرجع صدور کارت بازرگانی درحال حاضر اتاق بازرگانی می باشد، که عضویت در اتاق بازرگانی و امکان ثبت علامت تجاری غیرفارسی از دیگر مزایای داشتن کارت بازرگانی می باشد .

در واقع نکته ای قابل ذکر در باره ی ثبت علامت تجاری که مربوط به کارت بازرگانی و در اصل اتاق بازرگانی ایران است امکان اخذ کارت عضویت می باشد که این کارت عضویت صرفا جهت ثبت علامت تجاری غیر فارسی است و ارزش دیگری ندارد و در آخر صدور این کارت از اتاق بازرگانی ایران است.

مراحل تمدید کارت بازرگانی تاحدود زیادی همانند مراحل اخذ اولیه ی کارت بازرگانی می باشد، و به ترتیب زیر آورده شده است:

  • مدارکی چون حداقل مدرک دیپلم
  • حداقل۲۳ سال سن
  • اجاره نامه یا مالکیت ملکی که دارای موقعیت اداری و تجاری است.
  • مفاصا حساب دارایی
  • حسن اعتبار بانکی (نداشتن هر گونه سابقه ی سوء در حساب بانکی مانند چک برگشتی)
  • گواهی عدم سوء پیشینه که از طریق کد ملی به صورت اینترنتی استعلام می شود.
  • کارت پایان خدمت یا معافی مورد نیاز می باشد.

نکته مهم درخصوص تمدید این است که علاوه برمدارک بالا نیاز به مفاصاحساب بیمه( درخصوص کارت های بازرگانی حقوقی) وپرداخت مالیات یک در هزار و سه در هزار کارکرد سال قبل می باشد .

یادآوری این نکته ضروری است که در هنگام تمدید کارت بازرگانی چنانچه کارت بازرگانی حقیقی باشددیگر نیاز به طی کلاس های آموزشی اتاق بازرگانی و شرکت در آزمون نیست و چنانچه کارت بازرگانی حقوقی بوده مدیرعامل شرکت هم تغییرنکرده باشد بازهم نیاز به گذراندن مجدد کلاس به هنگام تمدید کارت بازرگانی نیست. تنها زمانی در تمدید کارت بازرگانی نیاز به طی کردن دوره آموزشی است که مدیرعامل شرکت مربوطه تغییرکرده باشد .

یادآوری این نکته ضروری است که در هنگام تمدید کارت بازرگانی چنانچه کارت بازرگانی حقیقی باشددیگر نیاز به طی کلاس های آموزشی اتاق بازرگانی و شرکت در آزمون نیست و چنانچهکارت بازرگانی حقوقی بوده مدیرعامل شرکت هم تغییرنکرده باشد بازهم نیاز به گذراندن مجدد کلاس به هنگام تمدید کارت بازرگانی نیست. تنها زمانی در تمدید کارت بازرگانی نیاز به طی کردن دوره آموزشی است که مدیرعامل شرکت مربوطه تغییرکرده باشد .

چند نکته بسیارمهم :

۱- دربعضی مواقع حتی بدون داشتن دیپلم می توانید برای اخذ کارت بازرگانی اقدام نمایید.

۲- حتی بدون داشتن کارت پایان خدمت می توانید با یک سری شرایط برای اخذ کارت بازرگانی اقدام نمایید.

۳- نکته بسیار مهم این که اخذ کارت بازرگانی به منزله عضویت در اتاق بازرگانی نمی باشد و همچنین عضویت در اتاق بازرگانی ملاک صادارت و واردات را انجام امور بازرگانی می باشد .

تعدادی از تندیس ها و تقدیر ها

گواهینامه های بین المللی اخذ شده

دریافت خبرنامه

سوالات متداول

مدارک و شرایط مورد نیاز برای کارت بازرگانی چیست؟

شامل مدارک هویتی شامل (فتوکپی شناسنامه و کارت ملی)،مدرک پایان خدمت ،داشتن حداقل سن ۲۳ سال،اخذ مدرک (گواهی) سوء پیشینه ،داشتن عکس ۴×۶ پشت سفید،اخذ پلمپ دفاتر که از سال آن بیشتر از ۲ سال نگذشته باشد.،پرکردن اظهارنامه مربوطه ،مدرک تحصیلی حداقل دیپلم ،ارائه اصل مدرک و کپی سند مالکیت ۶ دانگ و یا اجاره نامه ملکی تجاری یا اداری ،داشتن کد اقتصادی جدید. اخذ مفاصا حساب مالیات (ماده ۱۸۶) ،گواهی حسن حساب بانکی و نداشتن چک برگشتی می باشد .

مدت زمان لازم برای کارت بازرگانی چقدر است؟

مدت زمان لازم برای ثبت کارت بازرگانی 10 تا 45 روز کاری می باشد .

هزینه لازم باری کارت بازرگانی چقدر است؟

هزینه مورد نیاز برای کارت بازرگانی از 700 هزار تومان تا 3 میلیون تومان می باشد .

تماس باما